Young Professionals Affinity group

    


Održana prva STEP radionica u Splitu

STEP program po prvi je put organiziran u Splitu. Znanstveno popularni vikend u organizaciji Studentskog ogranka Split, koordiniran od strane GOLD-a, održan je u subotu 10. prosinca 2011. na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu.

Znanstveno popularni vikend okupio je renomirane predavače koji su održali vrlo zanimljiva predavanja. U prvom dijelu prof. Nikola Godinović održao je predavanje o postanku svemira, a prof. Damir Lelas o Higgsovom bozonu ili Božjoj čestici. Izravnim video pozivom iz CERN-a, predavanja je upotpunio prof. Ivica Puljak s najnovijim vijestima vezanim za aktivnosti CERN-a.

U drugom dijelu održana su predavanja o dva velikana hrvatske znanosti. Prof. Damir Poljak govorio je o Ruđeru Boškoviću, a prof. Zoran Bošković o Nikoli Tesli.

Cjelodnevni događaj zaključile su kolege sa zagrebačkog FER-a dr. sc. Ana Petrić, Iva Bojić, dipl. ing. i dr. sc. Vedran Podobnik koji su održali uvijek korisno predavanje o pisanju znanstvenog rada.

Iznimno zanimljiva i korisna predavanja privukla su 80ak studenata i profesora. Na vrlo uspješnom prvom STEP-u čestitamo kolegama iz Studentskog ogranka Split i veselimo se budućim IEEE događajima u Splitu. U ime organizatora, zahvaljujemo se profesorima FESB-a koji su se odazvali pozivu na ovakvo događanje i sudionicima koji su učinili prvi splitski STEP uspješnim.

 

Nekoliko probranih slika s događaja možete naći u repozitoriju.

Autor: Ana Katalinić
Popis obavijesti