WIE (Women in Engineering) Affinity Group

Wie logo WIE (engl. Women in Engineering) predstavlja skupinu IEEE članica i članova koji su prepoznali i pridružili se nastojanju IEEE-a da inspirira, uključi, ohrabri i ojača stručni i društveni angažman žena - inženjerki i znanstvenica - širom svijeta. Ova interesna skupina raznovrsnim aktivnostima promovira žene u struci i podržava ih u razvoju stručne karijere.To je najveća međunarodna stručna udruga s takvim ciljevima. WIE sada ima više od 250 interesnih skupina širom svijeta s preko 11.000 članica i članova. 
 
Hrvatska WIE interesna skupina osnovana je 27. listopada 2009., ima 34 članice i člana, te 10 počasnih gošći, nositeljica "Zlatne diplome" FER-a.
Vodstvo skupine
Mandat do 31. 12. 2025.
Anamari Nakić
predsjednica
e-mail     
Martina Kutija
dopredsjednica

Europski parlament usvojio rezoluciju...

 Europska unija se suočava s problemom podzastupljenosti žena na radnim mjestima i u obrazovnim programima u područjima STEM-a, unatoč tome što žene čine 52 posto europskog stanovništva i 57,7 posto osoba sa završenim visokim obrazovanjem u Europskoj uniji, naglasili su europarlamentarci u raspravi o promicanju ravnopravnosti spolova u obrazovanju i karijerama održanoj 9. lipnja 2021. u Europskom parlamentu.

 Nakon održane rasprave, zastupnici su 10. lipnja 2021. godine usvojili rezoluciju kojom pozivaju države članice da promicanje ravnopravnosti spolova u područjima STEM-a uključe u svoje akcijske planove i strategije u vidu pružanja odgovarajućih poticaja. Spomenuta rezolucija usvojena je s 546 glasova “za”, 35 “protiv” te 100 suzdržanih. Predložene su i konkretne mjere kojima će se promovirati sudjelovanje žena i djevojaka u sektorima prirodoslovlja, tehnologije, inženjerstva i matematike.

 Za više detalja kliknite na link Ravnopravnost@fer.hr

Autor: Josipa-Pina Milišić
Popis obavijesti