Zajednički odjel za zrakoplovne elektroničke sustave te geoznanosti i daljinska istraživanja

Interesi članova društva za zrakoplovne elektroničke sustave pokrivaju organizaciju, projektiranje, razvoj, integraciju i rad složenih sustava za različita okruženja poput svemira, te zemljine atmosfere i površine. Takovi sustavi uključuju navigaciju, radar, sonar, telemetriju i daljinsko upravljanje.
 
Društvo za geoznanosti i daljinska istraživanja pokriva teoriju, razvoj i ostvarenje sustava za motrenje i daljinska istraživanja Zemlje, oceana, atmosfere i svemira, te procesiranje i interpretaciju prikupljenih podataka.
Vodstvo zajedničkog odjela
Mandat do 31. 12. 2021.
Juraj Bartolić
predsjednik
Silvio Hrabar
dopredsjednik

Odjel za teoriju i primjenu mikrovalova (MTT), Odjel za antene i širenje elektromagnetskih valova (APS), Združeni odjel AES i GRS, Odjel komunikacijskih sustava HATZ te Zavod za radiokomunikacije Fakulteta elektrotehnike i računarstva pozivaju vas na predavanje

 

Izgradnja svjetlovodnih pristupnih mreža

 

koje će održati Dr.sc. Igor Brusić, koordinator za širokopojasne komunikacije savezne pokrajine Donja Austrija.

 

Predavanje će se održati u utorak 10. prosinca 2013. u 14 sati u prostoriji C12-02 (Seminar, XII kat). Sažetak predavanja i životopis predavača pročitajte u nastavku obavijesti.

Sažetak:

Izgradnja svjetlovodnih pristupnih mreža (FTTH – Fiber to the Home) na cijelom teritoriju Republike Hrvatske po ekononmski prihvatljivim cijenama – da li je to san ili nešto uistinu ostvarivo? Predavanje dr.sc. Igora Brusića govoriti će o značaju svjetlovodnih mreža, o izazovu izgradnje svjetlovodnih pristupnih mreža, o ulozi tržišta, o ulozi javnog sektora, o EU fondovima, te o trenutnoj situaciji u Hrvatskoj po pitanju svih navedenih točaka. Fokus predavanja će biti na praktičkim iskustvima u realizaciji svjetlovodnih pristupnih mreža s posebnim naglaskom na Hrvatske (ne)prilike. Pozvani su svi koje ova tema interesira, a posebno oni koji žele saznati kako osobno mogu doprinjeti realizaciji FTTH mreža u svojoj sredini. U sklopu predavanja moguća je i poželjna diskusija na tu temu.

 

Dr.sc. Igor Brusić je stručnjak za pokretne i nepokretne mreže s 20-godišnjim radnim iskustvom u području telekomunikacija. Radio je u  Ericsson Nikola Tesla d.d., Siemens d.d., Telekom Austria Group te SBR Consulting AG. Zadnjih pet godina isključivo radi u području svjetlovodnih pristupnih mreža na upravljanju projektima, te kao tehnički i strategijski savjetnik za jedinice lokalne samouprave, komunalna poduzeća i državne institucije. Autor je više publikacija i redoviti predavač na konferencijama, radionicama, višim školama i fakultetima. Trenutno je zaposlen na funkciji koordinatora za širokopojasne komunikacije savezne pokrajine Donja Austrija.

Autor: Davor Bonefačić
Popis obavijesti