Odjel za računarstvo

Područje rada odjela za računarstvo obuhvaća sve vidove teorije, oblikovanja, prakse i primjene metoda i sustava vezanih uz računarstvo i obradu informacija. Djelovanje odjela usmjereno je na znanstvenu, stručnu, obrazovnu i društvenu komponentu. Kroz razmjenu tehničkih informacija i znanstvenih spoznaja, odjel teži unaprjeđenju struke i održavanju visoko profesionalnog položaja među članovima. S druge strane, kroz organizaciju znanstvenih i stručnih predavanja i rasprava te izdavanje tehničkih časopisa, promiče se višedisciplinarna suradnja s drugim strukama i otvorenom društvenom zajednicom.
Vodstvo odjela
Mandat do 31. 12. 2022.

Daniel Hofman
predsjednik

Danko Ivošević
dopredsjednik

Laboratorij za informacijsku sigurnost i privatnost, Odjel za računarstvo Hrvatske sekcije IEEE i Poslijediplomski specijalistički studij informacijske sigurnosti pozivaju Vas na predavanje:

 "Informacijska sigurnost i zašto se certificirati"

koje će održati Dobre Luka LešićInternational Information System Security Certification Consortium (ISC)², u petak, 19. listopada 2018. godine, u 10 sati, u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3.

Predviđeno trajanje predavanja s raspravom je 60 minuta, a jezik predavanja je hrvatski. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebice se pozivaju na predavanje studenti.

Sažetak predavanja i životopis predavača nalaze se u opširnijem sadržaju obavijesti.

Sažetak predavanja
Cilj predavanja Informacijska sigurnost i zašto se certificirati je objasniti zainteresiranim studentima i stručnjacima iz prakse što je to informacijska sigurnost te kakva je uloga certifikata u informacijskoj sigurnosti, odnosno, zašto se certificirati. Predavač Dobre Luka Lešić će to izložiti kroz vlastita iskustva pa će tako govoriti o tome kako je dospio u sigurnost, što je potrebno kako bi se netko bavio sigurnošću i kako (ISC)² certifikati mogu pomoći u stručnom razvoju i napretku. Luka će zajedno s kolegom Nebojša Mitrićem, članom upravnog odbora Hrvatskog ogranka (ISC)², dati pregled mogućnosti koje (ISC)² nudi u području edukacije i mogućnosti stipendiranja za studiranje na vodećim svjetskim sveučilištima.

 

Životopis predavača
Dobre Luka Lešić se bavi informacijskom sigurnošću od 2005 godine kada je INA grupa započela rad na implementaciji upravljanja sigurnošću u članicama grupe. U INA grupi bio je zadužen za sigurnost te interni revizor informacijske sigurnosti, a tijekom rada u INA grupi implementirao je sustav upravljanja sigurnošću INA grupe (ISMS). Od 2016 godine radi u Hrvatskom operateru prijenosnog sustava u Odjelu za infrastrukturu i sigurnost gdje također sada radi na implementaciji ISMS-a. Diplomirao je 2004. godine a magistrirao 2013. godine. Dobre Luka Lešić je završio je MBA studij, certificirani je revizor prema ISO27000 normi te posjeduje niz neovisnih stručnih certifikata u području sigurnosti (CISSP, CEH, CCSP). Od 2017. godine je tajnik Hrvatskog ogranka (ISC)²

 

Poveznice:
Specijalistički studij informacijske sigurnosti na FER-u
Više o Laboratoriju za informacijsku sigurnost i privatnost
Više o Fakultetu elektrotehnike i računarstva
Hrvatska sekcija IEEE
International Information System Security Certification Consortium (ISC)²

Autor: Daniel Hofman
Popis obavijesti

Forum

>> / Sve diskusijske grupe / Kurikulum za srednje tehničke škole

Br. poruka:    Prikaz: (1 - 200)  Ukupno: 200

Sortiraj prema: naslovu | vremenu zadnjeg odgovora | autoru

Napomena:
* - oznaka za nove poruke