Odjel za upravljačke sustave

Odjel za upravljačke sustave - Teorija, projektiranje i primjena upravljačkih sustava. Obuhvaća komponente i integraciju ovih komponenata što je potrebno za konstrukciju ovakvih sustava. Riječ „sustav“ koja je ovdje upotrijebljena bit će interpretirana tako da uključi fizičke, biološke i organizacijske subjekte kao i kombinaciju koja može biti zastupljena pomoću matematičke simbolike. Interesno područje će sadržavati znanstvene, tehničke, industrijske ili neke druge aktivnosti koje doprinose ovom području ili koristiti tehnologiju ili proizvode iz ovog područja.

Odjel ima studentske ogranke na sveučilištima u Osijeku, Rijeci i Zagrebu. 
Vodstvo odjela
Mandat do 31. 12. 2023.
Jadranko Matuško
predsjednik
Željko Ban
dopredsjednik

U ponedjeljak 16. veljače 2015. s početkom u 09:15 održan je u Sivoj vijećnici Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta elektrotehnike i računarstva istraživački seminar o energetski učinkovitim zgradama u organizaciji projekata ENHEMS-Buildings i Geothermal Mapping te Odjela za upravljačke sustave hrvatske sekcije IEEE. Uz istraživače koji sudjeluju na navedenim projektima, u seminaru su izlaganjima sudjelovali i istraživači s Arhitektonskog fakulteta te Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Cilj istraživačkog seminara je prikazati postignute rezultate istraživanja u navedenima i ostalim srodnim projektima iz područja energetski efikasnih zgrada te ih pokušati međusobno uvezati u smislu daljnih istraživanja i razvoja.

Sažetak i raspored izlaganja možete pronaći ovdje, a sva izlaganja možete preuzeti na stranici projekta ENHEMS-Buildings.

Autor: Mario Vašak
Popis obavijesti