Odjel industrijske primjene

Područje djelovnja Odjela industrijske primjene je unaprijeđenje teorije i primjene inženjerstva u razvoju, oblikovanju, proizvodnji i primjeni električkih sustava, uređaja, aparata i upravljanja procesa i opreme u industriji; promocija sigurnih, pouzdanih i ekonomski isplativih instalacija; nužnost industrije kao predvodnice u pitanjima očuvanja energije i okoliša, zdravlja i sigurnosti; stvaranje inženjerskih standarada i postupaka; profesionalni razvoj članova.

Odjel industrijske primjene Hrvatske sekcije IEEE osnovan je 30. travnja 2008. godine.

Vodstvo odjela
Mandat do 31. 12. 2021.
Stjepan Stipetić
predsjednik
Martina Kutija
dopredsjednica

Poziv na predavanje Tvrtka Tadića:...

Odjel za industrijske primjene i Hrvatska sekcija IEEE pozivaju Vas na predavanje:

„Play my emails Cortana!“

koje će održati Tvrtko Tadić iz poduzeća Microsoft Search, Assistant & Intelligence, Redmond, SAD, u srijedu, 11.12.2019., u 12:00 sati, u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Unska 3, Zagreb.

Predviđeno trajanje predavanja s raspravom je 60 minuta. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente.

Više o predavanju i predavaču pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Sažetak

Početkom studenog ove godine Microsoft je predstavio Play My Emails funkcionalnost u svojoj Outlook Mobile iPhone aplikaciji. Korisnici sada mogu slušati emailove koje su primili u zadnja 24 sata, a putem glasa mogu odgovarati na njih i raditi jednostavnije radnje poput archive, delete, flag, ... i navigacije. Ovo jedinstveno iskustvo pokreće digitalni asistent Cortana.

U predavanju ćemo govoriti o tome što pokreće Play My Emails, koji su sve izazovi bili pred timom koji je radio na ovom projektu. Neka od tema o kojima ćemo pričati su:

  • Kako općenito funkcioniraju digitalni asistenti?
  • Kako to prilagoditi potrebama email-a?
  • Prilagodba sadržaja email-a za slušanje
  • Prikupljanje i obrada podataka u doba GDPR-a. Zašto smo testirali iskustvo na emailovima Hillary Clinton?

Više informacija o Play My Emails možete doznati u ovoj recenziji koja uključuje nekoliko službenih video prezentacija.

 

O predavaču

Dr.sc. Tvrtko Tadić radi u Microsoft Search, Assistant & Intelligence, Redmond, SAD na razvoju digitalnog asistenta Cortane, a prije toga je radio na lokalnim pretragama i kartama za tražilicu Bing. Završio je smjer Matematička statistika i računarstvo na PMF-u u Zagrebu, gdje je bio zaposlen kao asistent na Zavodu za vjerojatnost i statistiku. Doktorirao je u grupi za vjerojatnost na University of Washington, Seattle, gdje je i danas gostujući znanstvenik. Autor je dvije knjige, više znanstvenih radova, te dvadesetak članaka u domaćim časopisima. Dobitnik je brojnih nagrada i stipendija. Najomiljenije sredstvo prijevoza (po gradu) mu je bicikl, a jednom tjedno trči na posao.

Autor: Vinko Lešić
Popis obavijesti