Odjel za pouzdanost

 

Odjel za pouzdanost okuplja stručnjake iz raznih disciplina, kojima je zajedničko nastojanje da učine "stvari" pouzdanima. Aktivnosti odjela u raznim poljima tehnologije povezana su s pojmovima pouzdanosti, raspoloživosti, sigurnosti i povjerenja.

Web sjedište matičnog društva IEEE Reliability Society je https://rs.ieee.org/.

 

 

 

 
Vodstvo odjela
Mandat do 31. 12. 2021.
Željko Hocenski
predsjednik
Damir Šljivac
dopredsjednik

POZIV na predavanje- Testiranje web...

Odjel za sustave, čovjeka i kibernetiku I Odjel za pouzdanost Hrvatske sekcije IEEE

pozivaju Vas na predavanje pod naslovom

Testiranje web usluga pomoću alata SoapUI

koje će održati

Miroslav Petrušić

FINANCIJSKA AGENCIJA - FINA

dana 06.12.2019. s početkom u 10:30 sati

u dvorani K1-2 (Kampus) na FERIT-u Osijek

 

Sažetak:

Predavanje će pružiti kratki pregled mogućnosti testiranja web servisa putem SoapUI alata. Prvi dio predavanja će biti kratki uvod s osnovnim informacijama o web servisima i kratkim opisom SOAP i REST web servisa. Dok će drugi dio biti kombinacija opisa funkcionalnosti i demonstracije rada samog alata. S obzirom da je jedan od bitnih ciljeva testiranja i automatizacija, poseban naglasak će biti na opcijama alata koje omogućuju kreiranje automatskih testova.

Životopis predavača:

Miroslav Petrušić magistrirao je 2013. na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu na studiju Financijske i poslovne matematike. U svibnju 2013. godine počinje raditi u Fini kao Tester IT rješenja u Odjelu za verifikaciju rješenja.  U svojih više od šest godina iskustva u testiranju radio je na mnogim većim i manjim projektima. U svom svakodnevnom radu koristi razne alate za funkcionalno i performansno testiranje te je jedan od Fininih internih edukatora. Usporedno s radom u Fini surađuje i s Institutom za javne financije kao vanjski suradnik na projektu Transparentnosti proračuna hrvatskih lokalnih jedinica, gdje je i koautor nekoliko članaka.

 

 

Autor: zhocenski
Popis obavijesti

Forum

>> / Sve diskusijske grupe / Odjel za pouzdanost

Br. poruka:    Prikaz: (1 - 25)  Ukupno: 25

Sortiraj prema: naslovu | vremenu zadnjeg odgovora | autoru

Napomena:
* - oznaka za nove poruke

Predavanja