Odjel za pouzdanost

 

Odjel za pouzdanost okuplja stručnjake iz raznih disciplina, kojima je zajedničko nastojanje da učine "stvari" pouzdanima. Aktivnosti odjela u raznim poljima tehnologije povezana su s pojmovima pouzdanosti, raspoloživosti, sigurnosti i povjerenja.

Web sjedište matičnog društva IEEE Reliability Society je https://rs.ieee.org/.

 

 

 

 
Vodstvo odjela
Mandat do 31. 12. 2021.
Željko Hocenski
predsjednik
Damir Šljivac
dopredsjednik

Poziv na predavanje: QA - što, kako i...

Odjel za pouzdanost i Odjel za sustave, čovjeka i kibernetiku Hrvatske sekcije IEEE pozivaju Vas na predavanje

 

“ QA - što, kako i zašto testirati?”

 

koje će održati Dinko Vranjičić,  u srijedu 14. ožujka 2018. u 13:45 sati u predavaonici K1-15 Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Cara Hadrijana 10.

Predavanje će biti na hrvatskom jeziku, predviđeno trajanje s raspravom je 45 minuta, otvoreno je za sve zainteresirane te se posebno pozivaju studenti.

Više o predavanju i predavaču pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Kratki sadržaj predavanja:
U procesu razvoja softvera, osiguranje kvalitete (eng. Quality Assurance, QA) je posljednja kontrola prije isporučivanja proizvoda krajnjem korisniku. Važnost uigranog tima s odličnom moći opažanja i usvojenim kvalitetnim pristupima testiranju je iznimno bitna, posebice na projektima kojima se s vremenom povećava broj svojstava i korisnika. Uključivanje članova tima za osiguranje kvalitete u sve faze razvoja proizvoda, od dizajna korisničkog sučelja i iskustva, preko razrade funkcionalnosti, sve do testiranja i isporučivanja završnog proizvoda garancija su vrhunskog softvera i zadovoljstva klijenata.

U predavanju će biti objašnjen pojam osiguranja kvalitete, odnosno testiranja softvera. Objasnit će se različiti principi i pristupi u testiranju softvera, od provjera osnovnih funkcionalnosti, manipuliranja različitim testnim repozitorijima i okruženjima, do važnosti uključivanja klijenta u proces testiranja. Također, bit će govora i o prilagodbi testnih procesa sukladno popularnim agilnim metodama razvoja softvera, a kroz nekoliko primjera iz različitih industrija objasnit će se važnost pronalaska grešaka prije nego stignu do korisnika.

Kratki životopis predavača:
Kratko nakon stjecanja titule magistra građevinarstva na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu, Dinko Vranjičić je odlučio da to nije njegov životni poziv. Kao student radio je na poziciji Junior QA Engineera u splitskoj tvrtki HR Cloud koja se bavi izradom enterprise rješenja za potrebe javnog sektora u SAD-u. Nakon godine dana iskustva u struci, zapošljava se na poziciji QA Analysta u osječkoj tvrtki UHP Digital, u kojoj radi 4 mjeseca. Zadužen je za osmišljavanje i prilagodbu testnih procesa, održavanje testnih repozitorija i testiranje nekolicine mobilnih i web aplikacija.

Autor: zhocenski
Popis obavijesti

Forum

>> / Sve diskusijske grupe / Odjel za pouzdanost

Br. poruka:    Prikaz: (1 - 25)  Ukupno: 25

Sortiraj prema: naslovu | vremenu zadnjeg odgovora | autoru

Napomena:
* - oznaka za nove poruke

Predavanja