Odjel za pouzdanost

 

Odjel za pouzdanost okuplja stručnjake iz raznih disciplina, kojima je zajedničko nastojanje da učine "stvari" pouzdanima. Aktivnosti odjela u raznim poljima tehnologije povezana su s pojmovima pouzdanosti, raspoloživosti, sigurnosti i povjerenja.

Web sjedište matičnog društva IEEE Reliability Society je https://rs.ieee.org/.

 

 

 

 
Vodstvo odjela
Mandat do 31.12.2023.
 
 
Istraživački seminar iz računarske znanosti 1
Vlado Sruk 
predsjednik
 
 
Željko Hocenski
dopredsjednik

Poziv na predavanje: Prijenosni...

Predavanje će održati prof.dr.sc. Dubravko Sabolić, HOPS d.d. Zagreb na dan 30.11.2016. u terminu 11:30 do 14:45. na Fakultetu elektrotehnike računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT), Osijek.

Životopis predavača pogledajte u nastavku obavijesti.

Prof.dr.sc. Dubravko Sabolić rođen je 1969. u zagrebu. Stupanj doktora tehničkih znanosti u polju elektrotehnike stekao je 2004. godine na Sveučilištu u Zagrebu, dok je stupanj doktora društvenih znanosti u polju ekonomije stekao na Sveučilištu u Splitu 2016. godine. Od sredine 1994. radi u sustavu Hrvatske elektroprivrede, gdje se nalazi i danas, u društvu Hrvatski operator prijenosnog sustava d.o.o. kao nadzornik regulatorne usklađenosti. Od 2007. do 2012. bio je direktor tog poduzeća. Pored toga, u zadnjih dvanaest godina aktivan je kao vanjski suradnik  predavač na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, na predmetu Inženjerska ekonomika, trenutno u zvanju izvanrednog profesora, te povremeno na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, Ekonomskom fakultetu u Splitu te Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku, na predmetima u kojima se obrađuje gradivo državne regulacije industrije, odnosno tržišta električne energije. Radio je u jednom mandatu, od 2001. do 2004., i kao član regulatornog tijela, Vijeća za telekomunikacije, zatim kao član savjetodavnog tijela Vlade RH, Nacionalnog vijeća za informacijsko društvo, te kao član više radnih skupina za izradu strateških dokumenata i propisa, među kojima i kao član Radnih grupa za pripremu pregovora u pristupanju republike Hrvatske Europskoj uniji u poglavljima Informacijsko društvo i mediji, te Energija. Objavio je preko stotinu stručnih i znanstvenih radova te dvije znanstvene knjige.

Autor: Leonardo Jelenković
Popis obavijesti

Forum

>> / Sve diskusijske grupe / Odjel za pouzdanost

Br. poruka:    Prikaz: (1 - 25)  Ukupno: 25

Sortiraj prema: naslovu | vremenu zadnjeg odgovora | autoru

Napomena:
* - oznaka za nove poruke

Predavanja