Odjel za pouzdanost

 

Odjel za pouzdanost okuplja stručnjake iz raznih disciplina, kojima je zajedničko nastojanje da učine "stvari" pouzdanima. Aktivnosti odjela u raznim poljima tehnologije povezana su s pojmovima pouzdanosti, raspoloživosti, sigurnosti i povjerenja.

Web sjedište matičnog društva IEEE Reliability Society je https://rs.ieee.org/.

 

 

 

 
Vodstvo odjela
Mandat do 31.12.2023.
 
 
Istraživački seminar iz računarske znanosti 1
Vlado Sruk 
predsjednik
 
 
Željko Hocenski
dopredsjednik

Odjel za sustave, čovjeka i kibernetiku I Odjel za pouzdanost Hrvatske sekcije IEEE

pozivaju Vas na predavanje koje će se održati

19.12.2018. u 10:00 sati u dvorani K2-1 (Kampus)

Blaž Jurišić: React Native

Hrvoje Tonkovac: Mikrousluge

 

React Native, najbolje iz oba svijeta

Blaž Jurišić

U vremenu rapidnog razvoja tržiša mobilnih telefona javlja se potreba za jednostavnijim i bržim razvojem aplikacija. Jedna od tehnologija kojoj je svrha postići upravo to je React Native, tehnologija tvrtke Facebook koja se koristi za razvoj aplikacija na obje platforme: Android i iOS. U predavanju ćete naučiti što React Native čini toliko posebnim te koje prednosti pruža, a predavanje ćemo završiti izradom jednostavne, ali korisne aplikacije za sve studente FERIT-a!

Životopis

Blaž Jurišić je programer s 3 godine iskustva koji trenutno radi za američku tvrtku Yodel Technologies. Zanimaju ga razne tehnologije, a najspretniji je u mobilnim i web aplikacijama. Voli programske jezike Swift i JavaScript, a veliki je ljubitelj funkcijskog programiranja.

 

Mikrousluge

Hrvoje Tonkovac

Arhitekture zasnovane na mikrouslugama industrijski su standard za razvoj velikih i kompleksnih pozadinskih usluga. Izvorni kod bilo kakvog većeg računalnog programa poželjno je podijeliti na više datoteka, jednako tako veće sustave poželjno je podijeliti na više usluga. Strukturiranje sustava kao skupa odvojenih usluga ubrzava razvoj te olakšava pokretanje u produkcijskoj okolini. Osječke IT firme brzo rastu i uzimaju sve veće projekte, a arhitekture zasnovane na mikrouslugama ključne su za razvoj velikih projekata. U ovom predavanju saznat ćete što su mikrousluge, kako olakšavaju rad na velikim projektima te zašto je znanje o mikrouslugama sve traženije.

Životopis

Hrvoje Tonkovac je student s dvije godine iskustva rada s PHP i Node.js programskim jezicima za razvoj pozadinskih sustava te je certificirani je administrator Red Hat operacijskih sustava. Najdraža tehnologija mu je Docker, a trenutačno se većinom bavi AWS oblakom računala i Gitlab CI skupom alata za kontinuiranu integraciju.

Autor: zhocenski
Popis obavijesti

Forum

>> / Sve diskusijske grupe / Odjel za pouzdanost

Br. poruka:    Prikaz: (1 - 25)  Ukupno: 25

Sortiraj prema: naslovu | vremenu zadnjeg odgovora | autoru

Napomena:
* - oznaka za nove poruke

Predavanja