Odjel za pouzdanost

 

Odjel za pouzdanost okuplja stručnjake iz raznih disciplina, kojima je zajedničko nastojanje da učine "stvari" pouzdanima. Aktivnosti odjela u raznim poljima tehnologije povezana su s pojmovima pouzdanosti, raspoloživosti, sigurnosti i povjerenja.

Web sjedište matičnog društva IEEE Reliability Society je https://rs.ieee.org/.

 

 

 

 
Vodstvo odjela
Mandat do 31. 12. 2021.
Željko Hocenski
predsjednik
Damir Šljivac
dopredsjednik

UVOD U MIKROUSLUGE

Odjel za sustave, čovjeka i kibernetiku i

Odjel za pouzdanost

Hrvatske sekcije IEEE

pozivaju Vas na predavanja koja će se održati

16.01.2020. u 14:00 sati u dvorani K2-1 (Kampus)

Hrvoje Tonkovac

Uvod u mikrousluge

 

Sažetak

Arhitekture zasnovane na mikrouslugama industrijski su standard za razvoj velikih i kompleksnih pozadinskih usluga. Izvorni kod bilo kakvog većeg računalnog programa poželjno je podijeliti na više datoteka, jednako tako veće sustave poželjno je podijeliti na više usluga. Strukturiranje sustava kao skupa odvojenih usluga ubrzava razvoj te olakšava pokretanje u produkcijskoj okolini. Osječke IT firme brzo rastu i uzimaju sve veće projekte, a arhitekture zasnovane na mikrouslugama ključne su za razvoj velikih projekata. U ovom predavanju saznat ćete što su mikrousluge, kako olakšavaju rad na velikim projektima, te zašto je znanje o mikrouslugama sve traženije.

 

Životopis

Hrvoje Tonkovac je DevOps inženjer s iskustvom u backend programiranju i sustavskoj administraciji. Trenutno radi u tvrtki Code Consultin Ltd. iz Vukovara. Najdraža tehnologija mu je Docker, a trenutno se većinom bavi oblakom računala AWS i alatom za kontinuiranu integraciju Jenkins.

Autor: zhocenski
Popis obavijesti

Forum

>> / Sve diskusijske grupe / Odjel za pouzdanost

Br. poruka:    Prikaz: (1 - 25)  Ukupno: 25

Sortiraj prema: naslovu | vremenu zadnjeg odgovora | autoru

Napomena:
* - oznaka za nove poruke

Predavanja