Odjel za antene i širenje elektromagnetskih valova 

Odjel za antene i širenje elektromagnetskih valova proučava sljedeće: antene, uključujući analizu, oblikovanje, razvoj, mjerenja i testiranja; zračenje, širenje i međudjelovanje elektromagnetskih valova s diskretnim i kontinuiranim medijima te aplikacije i sustave značajne za antene, širenje i raspoznavanje kao što su primijenjena optika, tehnika milimetarskih i submilimetarskih valova, obrada i kontrola signala, radio astronomija, zemaljska komunikacija i komunikacija stacionirana u svemiru promatrane sa stanovišta zračenja, uključujući bežičnu, mobilnu, satelitsku i telekomunikaciju.
Vodstvo odjela
Mandat do 31. 12. 2023.
Marko Bosiljevac
predsjednik
Dominik Barbarić
dopredsjednik

Poziv na predavanje "NXP...

Zavod za radiokomunikacije Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Odjel za teoriju i primjenu mikrovalova (MTT), Odjel za antene i širenje elektromagnetskih valova (APS), Združeni odjel AES i GRS, te Odjel komunikacijskih sustava HATZ pozivaju vas na predavanje:


NXP Semiconductors - #1 Global Automotive Semiconductor Powerhouse


koje će održati Ana Karabelj, dipl.ing., NXP Semiconductors Austria GmbH, Graz, Austrija.


Predavanje će se održati u petak 26. svibnja 2017. u 13:00 sati u Sivoj vijećnici FER-a, zgrada D – prizemno.

Na predavanje posebno pozivamo studente!

Sažetak predavanja i životopis predavačice nalaze se u nastavku obavijesti.

Sažetak:

U okviru ovog predavanja bit će predstavljena tvrtka NXP Semiconductors. U uvodu bit će rečeno nekoliko rijeci o tvrtki i globalnom poslovanju. Nakon toga slijedi detaljniji pregled aktivnosti R&D centra NXP Semiconductors Austria, sa sjedištem u Gratkornu. Bit će predstavljene dvije poslovne jedinice koje se nalaze u Gratkornu – Business Unit Automotive, te Business Unit Security & Connectivity. Fokus predavanja je na post-silicon aktivnostima, odnosno validaciji novo dizajniranih integriranih sklopova. Na kraju predavanja bit će predstavljen socijalni aspekt rada u NXP-u, te mogućnosti suradnje za studente.

Životopis:

Ana Karabelj, dipl.ing. diplomirala je na Zavodu za radiokomunikacije na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Sveučilišta u Zagrebu 2008. godine. Radi u tvrtki NXP Semiconductors Austria GmbH kao Validation Lead Engineer. Radi na razvojnim projektima integriranih sklopova za automotive industriju, s fokusom na Immobilizer, Remote Keyless Entry (RKE) i Passive Keyless Entry (PKE) proizvode. Opis posla obuhvaća dizajn tiskanih pločica za validaciju, kvalifikaciju, EMC i ESD testiranja, laboratorijska mjerenja, razvoj automatiziranih testova, te simulacije prilagodnih mreža.
https://www.linkedin.com/in/ana-karabelj-bbb32819/

 

Autor: Davor Bonefačić
Popis obavijesti