Odjel za računarstvo

Područje rada odjela za računarstvo obuhvaća sve aspekte teorije, oblikovanja, prakse i primjene metoda i sustava vezanih uz računarstvo i obradu informacija. Djelovanje odjela usmjereno je na znanstvenu, stručnu, obrazovnu i društvenu komponentu. Kroz razmjenu tehničkih informacija i znanstvenih spoznaja, odjel teži unaprijeđenju struke i održavanju visoko profesionalnog položaja među članovima. S druge strane, kroz organizaciju znanstvenih i stručnih predavanja i rasprava te izdavanje tehničkih časopisa, promiče se višedisciplinarna suradnja s drugim strukama i otvorenom društvenom zajednicom.
Mandat do 31. 12. 2020.
Danko Ivošević
predsjednik
Daniel Hofman
dopredsjednik

Hrvatska sekcija IEEE, Odjel za računarstvo Hrvatske sekcije IEEE i Centar karijera FER-a pozivaju Vas na predavanje


"Mobility grants for researchers in the HPC domain (internships, short or long researcher visits)"


koje će održati Daniel Hofman sa Sveučilišta u Zagrebu u četvrtak, 27.4.2017., u 14 sati, u dvorani Adriatic II u hotelu International, Miramarska 24, Zagreb.

Predavanje je na engleskom jeziku, a predviđeno trajanje je 30 minuta. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente.

Više o predavanju i o predavaču pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.
 

Sažetak:
Središnja tema predavanja su načini financiranja istraživanja izvan Republike Hrvatske. Kroz temu će biti prikazana iskustva istraživača pri korištenju različitih stipendija u svrhu istraživanja i usavršavanja u inozemstvu. Predavanje je namijenjeno studentima svih razina studija (preddiplomskog, diplomskog, poslijediplomskog), poslijedoktorandima i mentorima. Predavanje će biti održano u sklopu Computing Systems Week-a za vrijeme radionice „Inspiring futures! Researchers' careers“. Prijava na radionicu je besplatna, više informacija na https://www.hipeac.net/events/activities/7495/inspiring-futures-researchers-careers/#fndtn-program

 

Životopis predavača:

Daniel Hofman diplomirao je i doktorirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Sveučilišta u Zagrebu, 2008. odnosno 2015. godine. Na Zavodu za automatiku i računalno inženjerstvo radio je kao znanstveni novak i sada poslijedoktorand. Njegov fokus istraživanja su mrežni algoritmi za kodiranje multimedijskih sadržaja na mnogojezgrenim arhitekturama. Koautor je nekoliko poglavlja u knjigama, članaka u časopisima i konferencijama. Vodio je nekoliko domaćih istraživačkih projekata i sudjelovao na međunarodnim istraživačkim projektima (FP7, Horizon 2020-FET, Eureka, itd.). Predsjednik je Odjela za računarstvo Hrvatske IEEE sekcije i aktivan član Europske mreže izvrsnosti European Network on High Performance and Embedded Architecture and Compilation (HiPEAC).

 

Autor: Daniel Hofman
Popis obavijesti

Forum

>> / Sve diskusijske grupe / Kurikulum za srednje tehničke škole

Br. poruka:    Prikaz: (1 - 50)  Ukupno: 50

Sortiraj prema: naslovu | vremenu zadnjeg odgovora | autoru

Napomena:
* - oznaka za nove poruke