Naslovnica Pretraživanje AAA
 

 


Broj posjeta:
2478313
 
HRVATSKA SEKCIJA - ODJELI DRUŠTAVA

Odjel za računarstvo

Područje rada odjela za računarstvo obuhvaća sve aspekte teorije, oblikovanja, prakse i primjene metoda i sustava vezanih uz računarstvo i obradu informacija. Djelovanje odjela usmjereno je na znanstvenu, stručnu, obrazovnu i društvenu komponentu. Kroz razmjenu tehničkih informacija i znanstvenih spoznaja, odjel teži unaprijeđenju struke i održavanju visoko profesionalnog položaja među članovima. S druge strane, kroz organizaciju znanstvenih i stručnih predavanja i rasprava te izdavanje tehničkih časopisa, promiče se višedisciplinarna suradnja s drugim strukama i otvorenom društvenom zajednicom.


Objavljeno: 4. 4. 2011. u 14:34

Hrvatska sekcija IEEE poziva vas na predavanje

Razvoj aplikacija za pokretne uređaje - iskustva iz industrije

Predavanje će se održati u četvrtak, 7. travnja 2011. godine u Sivoj vijećnici FER-a u 16.00 sati. Predvidivo trajanje predavanja je 60 minuta nakon čega je predviđeno vrijeme za pitanja i diskusiju. Predavanje je organizirano u sklopu projekata "Studentske aktivnosti" i Odjela za računarstvo Hrvatske sekcije IEEE. Predavanje će održati Tomislav Car, bivši student FER-a, a sada vlasnik IT-tvrtke Infinum. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente!

Sažetak predavanja pročitajte u nastavku obavijesti.

Sažetak predavanja:
Aplikacije za pokretne i pametne telefone su tehnološki segment koji danas bilježi najveći rast. Iako su aplikacije za pokretne uređaje korisne, atraktivne i zabavne, njihova izrada može biti složena, skupa i dugotrajna, a tržište je fragmentirano na nekoliko ključnih igrača. Također, otvoreno je i pitanje koje platforme koristiti za razvoj vlastitih aplikacija te kako ih plasirati na tržište. Predavanje će govoriti o tehnološkim i poslovnim aspektima razvoja aplikacija za pokretne uređaje te situaciji na tržištu danas. Također će se prikazati razvojni put jedne uspješne IT-tvrtke pokrenute od strane dvojice studenata.

 
Kratke biografije predavača:
Tomislav Car je osnivač i direktor tvrtke Infinum, specijalizirane za razvoj aplikacija za pokretne uređaje i tablet platforme (iPhone, iPad, Android, Nokia, bada...). Zajedno s Matejom Špolerom, osnovao je Infimum na prvoj godini fakulteta i radio kroz cijeli studij. Infimum i danas uspješno posluje na tržištu aplikacija za pokretne uređaje.

Domagoj Jakobović
Popis obavijesti
FORUM

>> / Sve diskusijske grupe / Kurikulum za srednje tehničke škole

Br. poruka:    Prikaz: (1 - 50)  Ukupno: 50

Sortiraj prema: naslovu | vremenu zadnjeg odgovora | autoru

Napomena:
* - oznaka za nove poruke

KONTAKTI
 
Mandatno razdoblje
do 31. 12. 2018.
 

Daniel Hofman
predsjednik odjela
e-mail
 

 
Danko Ivošević
dopredsjednik odjela

e-mail
 
Poziv za predavače:
Sve zainteresirane predavače koji bi željeli održati predavanje iz područja računarstva pozivamo da se jave na e-mail kako bi dobili više informacija.

REPOZITORIJ