Odjel za računarstvo

Područje rada odjela za računarstvo obuhvaća sve aspekte teorije, oblikovanja, prakse i primjene metoda i sustava vezanih uz računarstvo i obradu informacija. Djelovanje odjela usmjereno je na znanstvenu, stručnu, obrazovnu i društvenu komponentu. Kroz razmjenu tehničkih informacija i znanstvenih spoznaja, odjel teži unaprijeđenju struke i održavanju visoko profesionalnog položaja među članovima. S druge strane, kroz organizaciju znanstvenih i stručnih predavanja i rasprava te izdavanje tehničkih časopisa, promiče se višedisciplinarna suradnja s drugim strukama i otvorenom društvenom zajednicom.
Mandat do 31. 12. 2020.

Danko Ivošević
predsjednik

Daniel Hofman
dopredsjednik

 

Sažetak predavanja

Iako koncept nije novi, u zadnje se vrijeme sve više vidi da, gdje god im je dana mogućnost izbora, studenti preferiraju jezike visoke razine i ekstenzivno korištenje gotovih biblioteka do tolike mjere da time sami sebi uskraćuju mogućnost da se izlože fundamentalnim problemima, kako algoritama, tako i sklopovlja, te da razviju njihovo dublje shvaćanje. Predavanje će ukazati na nedostatke takvog pristupa učenju programiranja te pokazati primjere zašto takav pristup nije uvijek dobar čak niti u produkcijskom okruženju, a pogotovo ne u fazi učenja. Cilj je studente usmjeriti, a i motivirati, da uz obvezne vježbe na fakultetu krenu raditi i vlastite "hobby" projekte u slobodno vrijeme kojima će moći utvrditi i produbiti znanje, iskusiti naučeno u praksi te integrirati naučeno iz više područja.

 

Životopis predavača

Alen Ladavac vodi tehnološki tim i radi na svi aspektima Croteam-ovih igara od 1993. Njegovi radovi uključuju svjetski poznatu Serious Sam franšizu i najnoviji ljubimac kako publike, tako i kritike: The Talos Principle. Širok raspon njegovih interesa obuhvaća sva tehnička područja razvoja igara, od grafike, zvuka i fizike, do build sustava i alata za izradu sadržaja.

Autor: Dejan Škvorc
Popis obavijesti

Forum

>> / Sve diskusijske grupe / Kurikulum za srednje tehničke škole

Br. poruka:    Prikaz: (1 - 50)  Ukupno: 50

Sortiraj prema: naslovu | vremenu zadnjeg odgovora | autoru

Napomena:
* - oznaka za nove poruke