Naslovnica Pretraživanje AAA
Broj posjeta:
44647
 
HRVATSKA SEKCIJA - ODJELI DRUŠTVA

Odjel za teoriju i primjenu mikrovalova

Područje interesa Društva za teoriju i primjenu mikrovalova je teorija, primjena i tehnologija mikrovalova, valovoda, bežične tehnologije koji se odnosi na korištenje komponenti, uređaja, prijenosnih linija i sustava vezanih uz generiranje, modulaciju, demodulaciju, upravljanje, prijenos, detekciju kao i efekte elektromagnetskih signala. Uključuje znanstvene, tehničke i industrijske aktivnosti. Teorija i tehnika mikrovalova primjenjuje fizička i matematička počela u analizi struktura dimenzija koje predstavljaju značajan dio valne duljine ili kada se trebaju uzeti u obzir propagacijski aspekti. (11/04)


Objavljeno: 11. 7. 2016. u 09:20
Poziv na predavanje "Sklop za...

Odjel za teoriju i primjenu mikrovalova (MTT), Odjel za antene i širenje elektromagnetskih valova (APS), Združeni odjel AES i GRS, Odjel komunikacijskih sustava HATZ te Zavod za radiokomunikacije Fakulteta elektrotehnike i računarstva pozivaju vas na predavanje:

 

 

Sklop za parazitsko prikupljanje energije elektromagnetskog polja
ili kako smo se natjecali u finalu 2016 IEEE AP-S Student Design Contest

 

koje će održati Mateja Babić i Andrej Galoić, predstavnici tima FER Power Rangers. Predavanje će se održati u srijedu 13. srpnja 2016. u 12:00 sati u seminaru Zavoda za radiokomunikacije (C12-02), XII kat.

Sažetak predavanja nalazi se u nastavku obavijesti.

FER Power Rangers je studentski tim sa Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Tim se sa svojim projektom sklopa za parazitsko prikupljanje energije elektromagnetskog polja iz slobodnog prostora koji se osniva na širokopojasnoj tekstilnoj anteni natjecao na 2016 IEEE AP-S Student Design Contest. Između 48 timova iz cijelog svijeta odabran je među 6 finalista koji su svoje projekte prikazali u sklopu 2016 IEEE International Symposium on Antennas and Propagation. U jakoj međunarodnoj konkurenciji, u finalu održanom 27. lipnja 2016. u Fajardu, Puerto Rico, tim FER Power Rangers je po broju osvojenih bodova osvojio četvrto mjesto.

Voditeljica tima je Mateja Babić, a članovi su Andrej Galoić, Dominik Žanić i Antonio Tkalac. Mentor tima je prof. dr. sc. Davor Bonefačić.

Predavanje će prikazati razvoj sklopa za parazitsko prikupljanje energije elektromagnetskog polja iz slobodnog prostora, od ideje do ostvarenog prototipa, kao i iskustva predstavnika tima s finalnog natjecanja u Puerto Ricu.

Davor Bonefačić
Popis obavijesti
Mandatno razdoblje
do 31.12.2019.
 

Silvio Hrabar
predsjednik odjela
e-mail

 

Ivan Vilović
dopredsjednik odjela
e-mail

 

Davor Bonefačić
blagajnik
e-mail