Odjel za robotiku i automatizaciju

Ovaj odjel zanima se za teme iz područja teorije i primjene robotike i automatizacije. Pod robotikom se ovdje prvenstveno podrazumijeva zanimanje za inteligentne strojeve i sustave korištene, na primjer, u istraživanju okoliša (podmorja, svemira), pružanju usluga ljudima, ili u naprednoj proizvodnji. Pod automatizacijom se prvenstveno podrazumijeva zanimanje za primjenu automatizacijskih metoda i postupaka u tvornicama, uredima, kućanstvima ili, na primjer, u transportnim sustavima s ciljem povećanja njihove djelotvornosti i produktivnosti.

Vodstvo odjela
Mandat do 31. 12. 2021.
Matko Orsag
predsjednik
Ivan Marković
dopredsjednik

Poziv na predavanje

Odjel za robotiku i automatizaciju Hrvatske sekcije IEEE i Znanstveni centar izvrsnosti ACROSS pozivaju vas na predavanja na kojima će biti predstavljeni novi robotički projekti u Zavodu za automatiku i računalno inženjerstvo započeti u godini na izmaku, nastali između ostalog i suradnjom između grupa na istome Zavodu:  

 

1. Projekt "subCULTron:  submarine CULTures perform long-term robotic exploration of unconventional environmental niches" (H2020 FET PROACTIVE) predstavit će doc. dr. sc. Nikola Mišković, Laboratorij za podvodne sustave i tehnologije

2. Projekte "SafeLog: Safe human-robot interaction in logistic applications for highly flexible warehouses" (H2020 ICT24) i "cloudSLAM - Cooperative cloud based simultaneous localization and mapping in dynamic environments" (UKF 2015) predstavit će prof.dr.sc. Ivan Petrović, Laboratorij za autonomnu mobilnu robotiku

3. Projekte "EOLO: Wind generator remote inspection system“  (FP7 EuRoC, team: BladeHunters) i "MORUS – Unmanned systems for maritime security and environmental monitoring" (NATO SfP) predstavit će prof. dr. sc. Stjepan Bogdan, Laboratorij za robotiku i inteligentne sustave upravljanja.

 

Predavanja će se održati u ponedjeljak 21. prosinca 2015. godine s početkom u 10:00h u Sivoj vijećnici FER-a. Predviđeno trajanje svakog dijela je 30 min. Predavanja su otvorena za sve zainteresirane. Više o projektima možete pronaći u nastavku.

Autor: Tamara Petrović
Popis obavijesti