Odjel za antene i širenje elektromagnetskih valova 

Odjel za antene i širenje elektromagnetskih valova proučava sljedeće: antene, uključujući analizu, oblikovanje, razvoj, mjerenja i testiranja; zračenje, širenje i međudjelovanje elektromagnetskih valova s diskretnim i kontinuiranim medijima te aplikacije i sustave značajne za antene, širenje i raspoznavanje kao što su primijenjena optika, tehnika milimetarskih i submilimetarskih valova, obrada i kontrola signala, radio astronomija, zemaljska komunikacija i komunikacija stacionirana u svemiru promatrane sa stanovišta zračenja, uključujući bežičnu, mobilnu, satelitsku i telekomunikaciju.
Vodstvo odjela
Mandat do 31. 12. 2021.
Radovan Zentner
predsjednik
Marko Bosiljevac
dopredsjednik

Poštovani članovi Odjela AP,

Mandat dosadašnjem vodstvu odjela ističe s krajem ove kalendarske godine. Stoga pokrećemo postupak nominacija kandidata za izbor novog vodstva Odjela za razdoblje 2020.-2021. Izbore će provoditi izborno povjerenstvo u sastavu:

Prof. dr. sc. Zvonimir Šipuš - predsjednik
Prof. dr. sc. Davor Bonefačić - član
Prof. dr. sc. Juraj Bartolić - član

Kandidate mogu nominirati svi članovi Odjela. Kandidati moraju biti članovi Odjela. Moguće su samonominacije. Kandidati ne mogu biti članovi dosadašnjeg vodstva (odradili su dva mandata) ni članovi-studenti. Nominacije se dostavljaju elektroničkom poštom predsjedniku i članovima povjerenstva na e-mail oblika (ime.prezime)@fer.hr do subote 7. prosinca 2019. godine u 23:59 sati.

Autor: Davor Bonefačić
Popis obavijesti