Odjel za antene i širenje elektromagnetskih valova 

Odjel za antene i širenje elektromagnetskih valova proučava sljedeće: antene, uključujući analizu, oblikovanje, razvoj, mjerenja i testiranja; zračenje, širenje i međudjelovanje elektromagnetskih valova s diskretnim i kontinuiranim medijima te aplikacije i sustave značajne za antene, širenje i raspoznavanje kao što su primijenjena optika, tehnika milimetarskih i submilimetarskih valova, obrada i kontrola signala, radio astronomija, zemaljska komunikacija i komunikacija stacionirana u svemiru promatrane sa stanovišta zračenja, uključujući bežičnu, mobilnu, satelitsku i telekomunikaciju.
Vodstvo odjela
Mandat do 31. 12. 2023.
Marko Bosiljevac
predsjednik
Dominik Barbarić
dopredsjednik

Zajednički odjel za antene i širenje elektromagnetskih valova / teoriju i primjenu mikrovalova Hrvatske sekcije IEEE poziva sve zainteresirane na predavanje pod naslovom: "RFID - sadašnjost i budućnost", koje će se održati na FER-u, 28. svibnja 2009. u 11 sati u telekonferencijskoj učionici (TCR) u prizemlju zgrade A, soba A003.

Pozivaju se svi zainteresirani na predavanje pod naslovom: "RFID - sadašnjost i budućnost", koje organizira Zajednički odjel za antene i širenje elektromagnetskih valova / teoriju i primjenu mikrovalova Hrvatske sekcije IEEE. Predavanje će se održati na FER-u, 28. svibnja 2009. u 11 sati u telekonferencijskoj učionici (TCR) u prizemlju zgrade A, soba A003.


Predavanje će održati g. Vlatko Kolarić, dipl. ing. koji radi na razvoju UHF RFID čipova i sustava u kompaniji NXP Semiconductors (prije Philips Semiconductors). Predavanje je otvoreno za sve, a posebice očekujemo interes i dobar odaziv studenata.

U namjeri da se svim zainteresiranima izvan Zagreba omogući sudjelovanje na ovom zanimljivom predavanju, osigurat će se videokonferencijski prijenos putem veze koju omogućuje CARNET. Prijenos je osiguran za gradove/sveučilisne centre Dubrovnik, Osijek, Rijeka i Split.

Slijedi kratki sadržaj predavanja uz napomenu da će predavanje uključivati i praktični dio, pa ćemo tako uživo moći vidjeti UHF RFID sustav na djelu.

Sadržaj predavanja:
1. Osnove RFID tehnologije

2. Frekvencijski pojasevi, regulativa i standardi (LF,HF,UHF)

3. Struktura RFID sustava

4. Usporedba tehnologija LF,HF,UHF sustava

5. Budućnost RFID tehnologije

6. Demonstracija UHF RFID tehnologije

Autor: Radovan Zentner
Popis obavijesti