Naslovnica Pretraživanje AAA
 

 


Broj posjeta:
59618
 
HRVATSKA SEKCIJA - ODJELI DRUŠTAVA

Zajednički odjel za elektroničke elemente / poluvodičke integrirane sklopove


Društvo za elektroničke elemente  - Polje interesa za EDS su svi aspekti fizike, tehnike, teorije i fenomena elektroničkih i ionskih naprava kao što su elementarne i složene poluvodički naprave, organski i drugi u nastajanju materijalno temeljeni elementi, elementi s kvantnim efektom, optički uređaji, pokazivački i slikovni uređaji, fotonaponski, poluvodički senzori i aktuatori, poluvodički elementi snage, visokofrekvencijski elementi, mikromehanički, te cijevni i drugi vakumski elementi. Društvo se bavi istraživanjem, razvojem, projektiranjem i proizvodnjom vezano na materijale, obradom, tehnologijom i primjenom takvih elemenata, te znanstvenim, tehničkim i drugim aktivnostima koje doprinose razvoju ovog područja.

Društvo za poluvodičke integrirane sklopove - Oblikovanje, implementacija i primjena integriranih sklopova u poluvodičima.

 


Objavljeno: 19. 11. 2012. u 13:32
Uređeno: 19. 11. 2012. u 13:35
Predavanje: "Projektiranje...

Hrvatska sekcija IEEE, Odjel za elektroničke elemente / poluvodičke integrirane sklopove pozivaju vas na predavanje

 

Projektiranje zavojnice za DC-DC pretvarač vrlo niskog profila s primjenom u OLED rasvjeti,

 

koje će održati Jurica Kundrata, mag. ing. el., ZEMRIS, FER.

Predavanje će se održati u četvrtak, 22. studenog 2012. u 15 sati u seminaru ZEMRIS-a (3. kat D zgrade). Sadržaj predavanja i životopis predavača pročitajte u nastavku obavijesti.

Biografija:

Jurica Kundrata je znanstveni novak na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, gdje radi na doktoratu u području elektromagnetske kompatibilnosti. Trenutno sudjeluje na FP7 projektu IMOLA i projektu INVENT. Njegov znanstveni rad fokusiran je na dizajn pasivnih elemenata za DC-DC pretvarače ugrađenih u savitljive podloge s naglaskom na elektromagnetsku kompatibilnost. Sudjelovao je na nekoliko međunarodnih konferencija te je član udruge IEEE.

 

Sažetak:

Rasvjetni modul temeljen na OLED tehnologiji sastoji se od OLED ćelije i DC-DC pretvarača smještenog u njenu pozadinu. DC-DC pretvarač je ostvaren integriranim krugom i koristi vanjsku zavojnicu. Zavojnica je ugrađena u podlogu pozadine i spiralne je geometrije. DC-DC pretvarač postavlja nekoliko zahtjeva na električne karakteristike zavojnice. Dio električne energije se disipira na integriranom krugu i planarnoj zavojnici. Ta disipirana toplina negativno utječe na karakteristike OLED-a. Dodatno planarna zavojnica predstavlja kružnu antenu koja zrači elektromagnetsku energiju. Zračene smetnje planarne zavojnice moraju zadovoljavati odgovarajuće EMC norme. Dizajn planarne zavojnice je analiziran sa stajališta njenih električnih, elektromagnetskih i toplinskih svojstava.

 

Tomislav Suligoj
Popis obavijesti
REPOZITORIJ
KONTAKTI
 
Mandatno razdoblje
do 31.12.2019.
 
 
 

Mirko Poljak
predsjednik odjela
e-mail
 

Marko Koričić
dopredsjednik odjela
e-mail