Odjel za tehniku u medicini i biologiji

Područje interesa Odjela obuhvaća sva područja biomedicinskog inženjerstva kao interdisciplinarnog područja primjene inženjerskih znanja u medicini i biologiji. Rad članova Odjela uključuje primjenu matematičkih metoda, eksperimentalne postupke, razvoj novih tehnologija te praktične kliničke aplikacije. Odjel također provodi obrazovne i profesionalne aktivnosti te suradnju s gospodarstvom.
Vodstvo odjela
Mandat do 31. 12. 2021.
Željka
Lučev Vasić
predsjednica
Magdalena
Krbot Skorić
dopredsjednica

Hrvatsko društvo za neuroznanostHrvatski institut za istraživanje mozga i Znanstveni centar izvrsnosti za temeljnu, kliničku i translacijsku neuroznanost Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, od 11. do 17. ožujka 2019. godine, osamnaesti puta u Hrvatskoj organiziraju Tjedan mozga, u svijetu poznat kao Brain Awareness Week. Tema ovogodišnjeg Tjedna mozga je Učenje i pamćenje.

U sklopu 18. Tjedna mozga, u organizaciji Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Hrvatskog društva za biomedicinsko inženjerstvo i medicinsku fiziku (HDBIMF), Odjela za tehniku u medicini i biologiji (EMB18) Hrvatske sekcije IEEE te Akademije tehničkih znanosti Hrvatske (HATZ), održat će se predavanje i radionica:

"Kako neuroznanost može pomoći u učenju i polaganju ispita"

srijedu, 13. ožujka 2019. godine, s početkom u 16.15 sati u Seminarskoj dvorani u prizemlju Hrvatskog instituta za istraživanje mozga (H1) Šalata 12, Zagreb.

Predavanja će održati dr. sc. Mirta Zelenika Zeba, mag. psych., Krešimir Friganović, mag. ing. i prof. dr. sc. Mario Cifrek.

Predvidivo trajanje predavanja i radionice je 90 minuta. Predavanja su otvorena za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente. Sažetak predavanja dostupan je u nastavku obavijesti.

Kako neuroznanost može pomoći u učenju i polaganju ispita

Neuroznanost je interdisciplinarno područje istraživanja koje se bavi proučavanjem morfologije i funkcija našeg živčanog sustava.

Kako znanja iz tog područja možemo iskoristi u kreiranju boljeg nastavnog plana, što su to cirkadijalni ritmovi, kada bolje učimo i zašto se ispiti ne bi trebali pisati rano ujutro, saznajte na predavanju.

Planirana je i demonstracija snimanja kognitivnih evociranih potencijala uz pomoć prijenosnog elektroencefalografa (EEG).

Autor: Željka Lučev Vasić
Popis obavijesti