Odjel za tehniku u medicini i biologiji

Područje interesa Odjela obuhvaća sva područja biomedicinskog inženjerstva kao interdisciplinarnog područja primjene inženjerskih znanja u medicini i biologiji. Rad članova Odjela uključuje primjenu matematičkih metoda, eksperimentalne postupke, razvoj novih tehnologija te praktične kliničke aplikacije. Odjel također provodi obrazovne i profesionalne aktivnosti te suradnju s gospodarstvom.
Vodstvo odjela
Mandat do 31. 12. 2021.
Željka
Lučev Vasić
predsjednica
Magdalena
Krbot Skorić
dopredsjednica

Hrvatska sekcija IEEE, Odjel za tehniku u medicini i biologiji (EMB18) poziva Vas na predavanje

 

Invazivno EEG monitoriranje i njegova primjena
u kirurškom liječenju pacijenata s farmakorezistentnom epilepsijom

 

koje će održati Magdalena Krbot Skorić, dipl. ing., u srijedu 19. prosinca 2012. u 14:15, u dvorani D160 FER-a.

Predavanje se održava u suorganizaciji s Hrvatskim društvom za medicinsku i biološku tehniku (HDMBT), a u okviru predmeta Biomedicinski signali i sustavi, te Biomedicinska instrumentacija.

Sažetak predavanja i kratka biografija predavačice se nalaze u nastavku obavijesti.

Magdalena Krbot Skorić, dipl.ing.

Magdalena Krbot Skorić diplomirani je inženjer elektrotehnike u Laboratoriju za kognitivnu i eksperimentalnu neurofiziologiju Klinike za neurologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb. U svojem radu aktivno sudjeluje u kliničkim i znanstvenim istraživanjima. Područje njezina interesa je kliničko inženjerstvo i obrada biomedicinskih signala.

 

Sažetak predavanja:

U predavanju će biti predstavljeno invazivno EEG monitoriranje i njegova primjena u kirurškom liječenju pacijenata s farmakorezistentnom epilepsijom. Epilepsija, kao jedna od najčešćih neuroloških bolesti, negativno utječe na kvalitetu života oboljelih te se velika važnost pridaje liječenju ove bolesti. Kroz predavanje će biti predstavljene metode koje se koriste u dijagnosticiranju epilepsije, zatim metode koje se koriste kao priprema za invazivno EEG monitoriranje te proces invazivnog monitoriranja i prateće funkcijsko 'mapiranje' mozga u svrhu detektiranja područja za motoriku, senzoriku i govor i njihovog očuvanja tijekom kirurške obrade. Invazivno EEG monitoriranje je opsežan i temeljit proces, ali njegov ishod uvelike utječe na kvalitetu života bolesnika.

 
Autor: Igor Lacković
Popis obavijesti