WIE (Women in Engineering) Affinity Group

Wie logo WIE (engl. Women in Engineering) predstavlja skupinu IEEE članica i članova koji su prepoznali i pridružili se nastojanju IEEE-a da inspirira, uključi, ohrabri i ojača stručni i društveni angažman žena - inženjerki i znanstvenica - širom svijeta. Ova interesna skupina raznovrsnim aktivnostima promovira žene u struci i podržava ih u razvoju stručne karijere.To je najveća međunarodna stručna udruga s takvim ciljevima. WIE sada ima više od 250 interesnih skupina širom svijeta s preko 11.000 članica i članova. 
 
Hrvatska WIE interesna skupina osnovana je 27. listopada 2009., ima 34 članice i člana, te 10 počasnih gošći, nositeljica "Zlatne diplome" FER-a.
Vodstvo skupine
Mandat do 31. 12. 2021.
 

Pina Milišić
predsjednica
e-mail                  
 
Anamari Nakić
dopredsjednica

Poziv na predavanje: Marija Bajica,...

IEEE Hrvatska sekcija - Odjel za menadžment u inženjerstvu i Interesna skupina WiE - pozivaju Vas na predavanje:

 

Vođenje projekata – struka ili vještina?”

 

koje će održati predsjednica ogranka udruge PMI u Hrvatskoj (PMI Chapter Croatia) Marija Bajica, PMP.

Predavanje će se održati u utorak 21. siječnja 2014. godine u 11.15 h u Sivoj vijećnici FER-a.

 

Pozivamo sve zainteresirane, a pogotovo studente, na ovo zanimljivo predavanje.

 

Više informacija o temi predavanja i predavačici pročitajte u nastavku vijesti.

Tijekom predavanja, bit će predstavljeni ciljevi i rad udruge PMI, certificiranje u području upravljanja projektima i smisao organiziranja u međunarodne strukovne asocijacije. Također, predavanje će obuhvatiti načine na koje poznavanje procesa i dimenzija projekta/područja znanja pomaže struci upravljanja projektima.

Marija Bajica, PMP je diplomirala na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Doktorand je na sveučilišnom međunarodnom interdisciplinarnom studiju "Upravljanje okolišem" (University of Zagreb, Environmental Management Study, Zagreb, Croatia).

Zaposlena je u institutu za primijenjenu ekologiju Oikon kao voditelj Službe podrške poslovanju koja pokriva računovodstvo, informatiku, administraciju i podršku projektima.

Predstavnik je Uprave za kvalitetu, okoliš, zdravlje i sigurnost na radu Integriranog sustava upravljanja (ISO9001, ISO14001, OHSAS18001). QA/QC je na međunarodnim projektima (WB, UNDP, EuropeAid, EU IPA, EU FP7,...). Mentor je voditelja projekata u tvrtci te posjeduje međunarodni certifikat ovlaštenja za vođenje projekata - Project Management Professional (PMP). Predsjednica je ogranka udruge PMI u Hrvatskoj. Volonter je i predavač iz područja upravljanja projektima.

Autor: Željka Car
Popis obavijesti