WIE (Women in Engineering) Affinity Group

Wie logo WIE (engl. Women in Engineering) predstavlja skupinu IEEE članica i članova koji su prepoznali i pridružili se nastojanju IEEE-a da inspirira, uključi, ohrabri i ojača stručni i društveni angažman žena - inženjerki i znanstvenica - širom svijeta. Ova interesna skupina raznovrsnim aktivnostima promovira žene u struci i podržava ih u razvoju stručne karijere.To je najveća međunarodna stručna udruga s takvim ciljevima. WIE sada ima više od 250 interesnih skupina širom svijeta s preko 11.000 članica i članova. 
 
Hrvatska WIE interesna skupina osnovana je 27. listopada 2009., ima 34 članice i člana, te 10 počasnih gošći, nositeljica "Zlatne diplome" FER-a.
Vodstvo skupine
Mandat do 31. 12. 2023.
 

Pina Milišić
predsjednica
e-mail                  
 
Anamari Nakić
dopredsjednica

Poziv na predavanje: "Pet mitova...

Odjel za menadžment u inženjerstvu i Interesna skupina Women in Engineering Hrvatske sekcije IEEE pozivaju Vas na predavanje:

 

"Pet mitova o ženama u tehnologiji"

 

koje će održati Vedrana Miholić, direktorica prodaje informatičke tvrtke CROZ, u ponedjeljak, 14. studenoga 2016. godine, u 16.15 sati, u Sivoj vijećnici FER-a.

 

Više o predavanju i predavačici pročitajte u nastavku obavijesti.

 

 

Unatrag nekoliko godina, tema žene u tehnologiji postala je iznimno popularna. Teško je pronaći konferenciju ili medij koji se nisu na neki način osvrnuli na ovu tematiku. Puno priče o temi sigurno pomaže popularizaciji industrije i nadajmo se potiče djecu i mlade da se usmjere u ICT i srodna zanimanja.

No koliko je zaista žena u industriji?

Možemo li tvrditi da je ženama u ICT-u teško?

Postoje li tzv stakleni stropovi  u ICT?  

Može li se razviti karijera u muškoj industriji iako niste ljubitelj janjetine i gemišta?

I za kraj plovi li ICT brod sigurnije ako na njemu nema žena

Predavanje će dati odgovore na neka od ovih pitanja.

 

Vedrana Miholić je direktorica prodaje tvrtke CROZ. Prije te pozicije radila je kao direktorica edukacije i konzaltinga. Iza nje je više od 18 godina uspješne karijere u ulozi konzultanta za metodologije razvoja softvera, upravljanje portfeljem projekata, voditelja projekata i sistem analitičara u financijskoj i IT industriji. Pet godina je radila kao predavač na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Čest je predavač na raznim internacionalnim i domaćim konferencijama. U zadnje vrijeme duboko je uključena u Social Business segment gdje pronalazi načine implementacije poslovnih društvenih mreža u organizacije.

Osnivačica je i predsjednica udruge Programerko koja se bavi poticanjem razvoja informatičkih vještina kod djece predškolske i osnovnoškolske dobi u Hrvatskoj. Od 2015. godine je i ambasadorica inicijative „eSkills for Jobs“. Ove je godine izabrana među 50 najutjecajnijih žena hrvatskog IT-a prema izboru tehnološko poslovnog portala IT BIZ CRUNCH. Ponosi se i nizom nominacija i nagrada za izniman doprinos organizacijskom i tehnološkom razvoju ICT-a, a posebno nominacijom za nagradu European Celebration of Women in Computing u kategoriji Social Impact.

U slobodno vrijeme trči maratone, a popela se i na Kilimandžaro :)

Autor: Marina Ptiček
Popis obavijesti