WIE (Women in Engineering) Affinity Group

Wie logo WIE (engl. Women in Engineering) predstavlja skupinu IEEE članica i članova koji su prepoznali i pridružili se nastojanju IEEE-a da inspirira, uključi, ohrabri i ojača stručni i društveni angažman žena - inženjerki i znanstvenica - širom svijeta. Ova interesna skupina raznovrsnim aktivnostima promovira žene u struci i podržava ih u razvoju stručne karijere.To je najveća međunarodna stručna udruga s takvim ciljevima. WIE sada ima više od 250 interesnih skupina širom svijeta s preko 11.000 članica i članova. 
 
Hrvatska WIE interesna skupina osnovana je 27. listopada 2009., ima 34 članice i člana, te 10 počasnih gošći, nositeljica "Zlatne diplome" FER-a.
Vodstvo skupine
Mandat do 31. 12. 2021.
 

Pina Milišić
predsjednica
e-mail                  
 
Anamari Nakić
dopredsjednica

Poziv na predavanje: dr.sc. Ivana...

Interesna skupina Women in Engineering Hrvatske sekcije IEEE pozivaju Vas na predavanje:

 

Koliko su pametni virtualni senzori?

 

koje će održati Ivana Nižetić Kosović, dr.sc., istraživač u Ericsson Nikola Tesla u Splitu

u srijedu, 17. travnja 2019. godine u Sivoj vijećnici FER-a u 15.00 h.

 

 

O predavanju

U svijetu Interneta stvari (IoT), više informacija naizgled dobivamo jedino povezivanjem još više uređaja. Međutim, postavlja se pitanje: mora li uređaj uvijek biti fizički senzor ili ga možemo zamijeniti virtualnim? Takva rješenja nazivaju se softverski ili virtualni senzori – programi koji koriste modele domenskog znanja i/ili umjetnu inteligenciju za procjenu parametara koje je zahtjevno, skupo ili čak nemoguće direktno mjeriti. Može li virtualni senzor konkurirati fizičkom senzoru, bit će demonstrirano na primjeru procjene sunčevog zračenja.

 

O predavačici

Ivana Nižetić Kosović je istraživač u Ericsson Nikola Tesla u Splitu. Diplomirala je na Matematičkom odjelu na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, a doktorirala na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, gdje je radila kao docent. Njen znanstveni interes obuhvaća prostorno-vremensko zaključivanje, umjetnu inteligenciju i analizu heterogenih podataka. Trenutno radi na projektu analitike podataka dobivenih iz okoliša.

Autor: Marina Ptiček
Popis obavijesti