WIE (Women in Engineering) Affinity Group

Wie logo WIE (engl. Women in Engineering) predstavlja skupinu IEEE članica i članova koji su prepoznali i pridružili se nastojanju IEEE-a da inspirira, uključi, ohrabri i ojača stručni i društveni angažman žena - inženjerki i znanstvenica - širom svijeta. Ova interesna skupina raznovrsnim aktivnostima promovira žene u struci i podržava ih u razvoju stručne karijere.To je najveća međunarodna stručna udruga s takvim ciljevima. WIE sada ima više od 250 interesnih skupina širom svijeta s preko 11.000 članica i članova. 
 
Hrvatska WIE interesna skupina osnovana je 27. listopada 2009., ima 34 članice i člana, te 10 počasnih gošći, nositeljica "Zlatne diplome" FER-a.
Vodstvo skupine
Mandat do 31. 12. 2023.
 

Pina Milišić
predsjednica
e-mail                  
 
Anamari Nakić
dopredsjednica

Iva Bojić dobitnica nagrade Richard...

Iva Bojić, dipl. ing., članica naše interesne skupine Wie, zaposlena kao zavodska suradnica na Zavodu za telekomunikacije FER-a, dobitnica je nagrade Richard E. Merwin (IEEE Computer Society). Ovo je prvi put od 1982. godine, kada je ustanovljena ova vrsta nagrade, da je dobitnik nagrade iz Hrvatske.

Iva Bojić, dipl. ing. nagradu je dobila za: "for demonstrating outstanding involvement in an IEEE Computer Society Student Chapter, excellence in academic achievement and promise in future efforts".

Ukupan broj ovogodišnjih dobitnika nagrade za cijeli svijet iznosi 14, a Iva Bojić jedina je dobitnica nagrade iz IEEE Regije 8 (Europa, Afrika i Bliski Istok).

Iva Bojić trenutačno je doktorandica FER-a te obnaša dužnost predstavnice svih studenata u Hrvatskoj sekciji IEEE.

Čestitke Ivi!

Autor: Vlatka Tomić
Popis obavijesti