WIE (Women in Engineering) Affinity Group

Wie logo WIE (engl. Women in Engineering) predstavlja skupinu IEEE članica i članova koji su prepoznali i pridružili se nastojanju IEEE-a da inspirira, uključi, ohrabri i ojača stručni i društveni angažman žena - inženjerki i znanstvenica - širom svijeta. Ova interesna skupina raznovrsnim aktivnostima promovira žene u struci i podržava ih u razvoju stručne karijere.To je najveća međunarodna stručna udruga s takvim ciljevima. WIE sada ima više od 250 interesnih skupina širom svijeta s preko 11.000 članica i članova. 
 
Hrvatska WIE interesna skupina osnovana je 27. listopada 2009., ima 34 članice i člana, te 10 počasnih gošći, nositeljica "Zlatne diplome" FER-a.
Vodstvo skupine
Mandat do 31. 12. 2023.
 

Pina Milišić
predsjednica
e-mail                  
 
Anamari Nakić
dopredsjednica

Poziv na web-konferenciju...

Od 5. do 10. ožujka 2012. održava se virtualna konferencija "Global Marathon for, by and about Women in Engineering and Technology", čiji je cilj okupiti žene sa svih kontinenata koje su zaposlene ili studiraju u ovim područjima i razgovarati o temama poput motiviranja djevojaka na inženjerska zanimanja, savjetovanja u karijeri i uspješnijeg umrežavanja.

Program je podijeljen po regijama, a 10. ožujka posvećen je Europi.

Registracija na konferenciju je besplatna.

Više informacija možete pronaći na: www.globalmarathon.net

Autor: Ivana Bosnić
Popis obavijesti