WIE (Women in Engineering) Affinity Group

Wie logo WIE (engl. Women in Engineering) predstavlja skupinu IEEE članica i članova koji su prepoznali i pridružili se nastojanju IEEE-a da inspirira, uključi, ohrabri i ojača stručni i društveni angažman žena - inženjerki i znanstvenica - širom svijeta. Ova interesna skupina raznovrsnim aktivnostima promovira žene u struci i podržava ih u razvoju stručne karijere.To je najveća međunarodna stručna udruga s takvim ciljevima. WIE sada ima više od 250 interesnih skupina širom svijeta s preko 11.000 članica i članova. 
 
Hrvatska WIE interesna skupina osnovana je 27. listopada 2009., ima 34 članice i člana, te 10 počasnih gošći, nositeljica "Zlatne diplome" FER-a.
Vodstvo skupine
Mandat do 31. 12. 2023.
 

Pina Milišić
predsjednica
e-mail                  
 
Anamari Nakić
dopredsjednica

POČASNE GOŠĆE NAŠE WIE SKUPINE

Veseli nas da su se, na naš poziv, našoj WIE skupini pridružile kao počasne gošće nositeljice "Zlatne diplome" FER-a:

Biljana Delić - Bolmanac
mr.sc. Darinka Burja Henich
mr.sc. Zvjezdana Gregorina
Zdenka Laznicky - Kocijan
dr.sc. Aurelija Leicher - Preka
Slavica Mihaljević - Vlahović
dr.sc. Iva Miljan Wilson
Neda Reinprecht rođ. Smiljanić
Zorica Ugrin - Šparac
Mirjana Vuković - Satrapa

Trebalo je imati hrabrosti i odlučnosti da djevojka prije pedeset ili više godina izabere studij elektrotehnike i elektrotehniku kao svoj životni poziv. U ne tako davnoj prošlosti mnoge su struke bile zatvorene za žene ili se smatralo neobičnim da se žene bave tim izrazito „muškim“ zanimanjima, a naša struka je jedna od takvih.
Naše počasne gošće s
vojim su primjerom utrle put slijedećim generacijama djevojaka i žena u ovoj struci, te im mi i na ovaj način odajemo naše priznanje i poštovanje, a njihovi odzivi u našoj komunikaciji motiviraju nas i inspiriraju.

Slika je snimljena na ekskurziji apsolvenata prve generacije inženjera slabe struje u Hrvatskoj
pod vodstvom profesora Vinka Alberta, 50-tih godina, na relaciji Ljubljana - Rijeka (Opatija) - Split. Sliku smo dobili ljubeznošću gđe Zdenke Laznicky - Kocijan, na slici pored profesora Alberta, a lijevo od njih je gdja Voja Pavić. 

 

Autor: Srebrenka Ursić
Popis obavijesti