WIE (Women in Engineering) Affinity Group

Wie logo WIE (engl. Women in Engineering) predstavlja skupinu IEEE članica i članova koji su prepoznali i pridružili se nastojanju IEEE-a da inspirira, uključi, ohrabri i ojača stručni i društveni angažman žena - inženjerki i znanstvenica - širom svijeta. Ova interesna skupina raznovrsnim aktivnostima promovira žene u struci i podržava ih u razvoju stručne karijere.To je najveća međunarodna stručna udruga s takvim ciljevima. WIE sada ima više od 250 interesnih skupina širom svijeta s preko 11.000 članica i članova. 
 
Hrvatska WIE interesna skupina osnovana je 27. listopada 2009., ima 34 članice i člana, te 10 počasnih gošći, nositeljica "Zlatne diplome" FER-a.
Vodstvo skupine
Mandat do 31. 12. 2019.
Marina Ptiček
predsjednica
Željka Car
dopredsjednica

Dr. sc. Ana Sović dobitnica Državne...

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta su u četvrtak 14. ožujka dodijeljeneDržavne nagrade za tehničku kulturu "Faust Vrančić" za 2012. godinu. Dodijeljeno je deset godišnjih nagrada zaslužnim pojedincima, tri godišnje nagrade udrugama tehničke kulture te jedna nagrada za životno djelo.
Između ostalih, godišnjom nagradom je nagrađena i dr. sc. Ana Sović, djelatnica Zavoda za elektroničke sustave i obradbu informacija.
Razlog dodjele nagrade je poticajan rad s djecom i mladima u fotografiji, robotici i informatici te postignute znanstvene rezultate. Aktivni je član nekoliko udruga tehničke kulture, predstavnica u skupštinama ZTK općine Križ i Zagrebačke županije te Hrvatskoga filmskog saveza i autor je mnogobrojnih nagrađenih fotografija, a mentorirala je više od 40 nagrađenih dječjih fotografskih radova te i u 2012. godini postigla zapažene rezultate.
Nagrade su dodijelili predsjednik Odbora za dodjelu nagrade "Faust Vrančić" prof. dr. sc. Nedjeljko Perić i ministar dr. sc. Željko Jovanović.
Na žalost, Ana nije mogla sudjelovati na samoj svečanosti jer, u okviru suradnje na EU FP7 projektu ACROSS, ljetni semestar provodi na Sveučilištu u Tampereu, Republika Finska.

 

Čestitke Ani!

Autor: Vlatka Paunović
Popis obavijesti