WIE (Women in Engineering) Affinity Group

Wie logo WIE (engl. Women in Engineering) predstavlja skupinu IEEE članica i članova koji su prepoznali i pridružili se nastojanju IEEE-a da inspirira, uključi, ohrabri i ojača stručni i društveni angažman žena - inženjerki i znanstvenica - širom svijeta. Ova interesna skupina raznovrsnim aktivnostima promovira žene u struci i podržava ih u razvoju stručne karijere.To je najveća međunarodna stručna udruga s takvim ciljevima. WIE sada ima više od 250 interesnih skupina širom svijeta s preko 11.000 članica i članova. 
 
Hrvatska WIE interesna skupina osnovana je 27. listopada 2009., ima 34 članice i člana, te 10 počasnih gošći, nositeljica "Zlatne diplome" FER-a.
Vodstvo skupine
Mandat do 31. 12. 2023.
 

Pina Milišić
predsjednica
e-mail                  
 
Anamari Nakić
dopredsjednica

AcademiaNet - baza podataka ženskih...

Njemački projekt AcademiaNet - baza podataka ženskih znanastvenica za svoj cilj ima povećati vidljivost i utjecaj žena kao znanstvenica iz svih područja. Započeo je 2010. godine sa profilima žena znanstvenica iz njemačkog govornog područja, a do danas je upisano oko 700 profila. Do sada 20-tak visoko prepoznatih znanstvenih organizacija podržava ovaj projekt imenujući izvrsne ženske znanstvenice iz AcademiaNet baze. 

Početkom ove godine, baza je internacionalizirana, te je sada namijenjena i ženama znanstvenicima koje nisu iz njemačkog područja. 

Više o bazi: http://www.academia-net.org/  

Autor: Vlatka Tomić
Popis obavijesti