Odjel za obrazovanje

Obrazovne metode, tehnologije, instrukcijski materijali, obrazovni i profesionalni razvojni programi, dobra obrazovna praksa te popularizacije u području elektrotehnike, računarstva i drugih disciplina u području interesa IEEE-a.

Sva dosadašnja predavanja (materijale i snimke) možete naći uz desni rub ekrana, dolje u:  "Repozitorij" pod "Održana predavanja"

----------------------------------------------------------------------------------------------

The IEEE approved Education Society's FIELD OF INTEREST is: "the theory and practice of education and educational technology involved in the effective delivery of domain knowledge of all fields within the scope of interest of IEEE".

All lectures held so far can be found along the right side of the screen, down under:  "Repozitorij" -> "Održana predavanja"

Vodstvo odjela
Mandat do 31. 12. 2021.
Juraj Petrović
predsjednik
Predrag Pale
dopredsjednik

Interdisciplinarno...

Odjel za obrazovanje Hrvatske sekcije IEEE poziva vas na  poslovnu radionicu: 

 

  • Prof. Lucrezia Cuen Paxson, klinička docentica na Edward E. Murrow College of Communication
  • Dr. Mark Beattie, dopredsjednik za akademske poslove i klinički docent, School of Hospitality Business Management
  • Dr. Jacob Murray, klinički docent i programski koordinator, School of Electrical Engineering and Computer Science
  • Dr. Soobin Seo, docentica, School of Hospitality Business Management.

s Washington State University, Everett u petak, 11. prosinca 2020. godine, u 16:00 sati online, na ovoj poveznici

Na ovoj interaktivnoj radionici razgovarat ćemo o kreiranju, razvoju i implementaciji interdisciplinarnog projektno-utemeljenog sustava učenja na WSU, poznatijeg kao projekt SOAR (STEM-Oriented Alliance for Research), i to s timom koji ga je osmislio i razvio. Projekt nudi studentima WSU-a transformacijsko iskustvo učenja, spajajući rad na predmetima iz triju različitih disciplina. Pridružite se našim gostima koji će prirediti vrlo zanimljivo interaktivno iskustvo te svojim idejama, diskusijama i pitanjima doprinesite da ono bude još interesantnije! Pristup je slobodan pomoću poveznice MS Teams, koju slobodno podijelite sa svima koji bi mogli biti zainteresirani. Kako biste se uključili u interaktivni dio ove radionice, bit će vam potrebna sljedeća poveznica: www.pollev.com/jmurray180.

 

O projektu: Ono o čemu se zapravo u ovom projektu radi jest poticanje studenata da angažiraju svoj puni kreativni potencijal, umjesto da budu "žrtve" zastarjelih, dosadnih i ponekad za današnje doba beskorisnih sadržaja. Industrija koja zapošljava kadrove obrazovane u područjima znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM) sve više traži ugrađivanje poslovnih i komunikacijskih vještina u edukacijski proces STEM studenata, kao i obratno – uključivanje temeljnih STEM sadržaja u obrazovanje studenata izvan tih područja. Interdisciplinarna edukacija bazirana na realizaciji projekata osigurava iskustveno učenje i razvoj skupa vještina koje suvremeni poslodavci smatraju poželjnima.

Podaci prikupljeni u radu na projektu SOAR sugeriraju da suradnja u interdisciplinarnim projektnim timovima na početku dovodi do određene dezorijentacije, straha i zbunjenosti. U konačnici, međutim, te dileme vode ka transformacijskom učenju, povećanom samopouzdanju, i koheziji interdisciplinarnih timova. Rezultati rada na projektu moći će informirati i voditi edukatore budućih inženjera u kreiranju interdisciplinarnih projektno orijentiranih kurikuluma, koji će moći zadovoljiti rastuću potražnju današnjeg i budućeg tržišta rada.

Autor: Vesna Kezdorf
Popis obavijesti

Repozitorij

Forum

Sortiraj prema: naslovu | vremenu zadnjeg odgovora | vremenu otvaranja teme
Naslov Odgovori Zadnji odg.
Aktivnosti odjela
Ovdje diskutiramo što sve odjel može i treba raditi.
1 9. 9. 2014. u 22:50
Buduća predavanja
Ovdje predlažemo buduća predavanja i predavače
1 9. 9. 2014. u 22:53
Okrugli stolovi
Ovdje predlažemo teme i sudionike okruglih stolova
1 9. 9. 2014. u 22:56
Razno
A ovo je za sve ostalo :)