Što je LABUS

Odjel za obrazovanje Hrvatske sekcije IEEE poziva vas na predavanje

„Što je LABUS ?“

 

 koje će održati Željka Mioković

FERIT Osijek

 

u utorak, 17. travnja 2018. u 17,00 sati

u Sivoj vijećnici
Fakulteta elektrotehnike i računarstva

Sveučilišta u Zagrebu.

http://www.ieee.hr/_news/54831/youtube-slikica.jpg

Predavanje koje možete pratiti i na Internetu na našem Youtube kanalu, a prikazati će mnoge zanimljivosti iz područja obrazovanja.

Predavanje i diskusija poslije njega će pokušati odgovoriti na pitanja:

  • Što je LABUS?
  • Zašto je pokrenut?
  • Kakvi su rezultati ostvareni, a koji nisu?
  • Kakvu korist ima ustanova?
  • Koja je motivacija nastavnika da sudjeluju u radu?
  • Koji su resursi potrebni za rad LABUS-a?
  • Od koga FERIT dobiva pomoć za rad LABUS-a?
  • Kakvu korist mogu imati druge ustanove od FERIT-a?
  • Kako se može surađivati s LABUS-om, na individualnoj i institucionalnoj razini?

Životopis:

Dr.sc. Željka Mioković je profesorica visoke škole u trajnom zvanju na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku.

Magistrirala i doktorirala na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u znanstvenom području prirodnih znanosti, znanstveno polje fizika, znanstvena grana atomska i molekularna fizika. Područje znanstveno-stručnog rada uključuje spektroskopiju i atomske procese u visokotlačnim izbojima; mehanizme širenja i pomaka spektralnih linija; fiziku i tehnologiju alkalijskih i metal-halogenih izboja, te istraživanja u području edukacijske fizike. Ima dugogodišnje iskustvo u svim oblicima nastave fizikalnih kolegija na prvim godinama preddiplomskih sveučilišnih i stručnih studija tehničkih i tehnoloških fakulteta Sveučilišta J.J. Strossmayer u Osijeku. Kao istraživač na IPA IV projektu „Jačanje položaja žena na tržištu rada“ organizirala Okrugli stol “Školska nastava u STEM području- (ne)motivator za tehničke studije”. Idejna je začetnica i voditeljica LABUS-a (Laboratorij za učenike srednjih i osnovnih škola, na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) u Osijeku kao stalnog FERIT-ovog programa popularizacije znanosti i znanstvenog obrazovanja u STEM području, a osobito u temeljnim i primijenjenim inženjerskim područjima elektrotehnike, računarstva i modernih informacijskih tehnologija. Autorica je te voditeljica i organizatorica različitih LABUS aktivnosti (1. LABUS sajam na FERIT-u, LABUS zimska škola,… ). Članica je projektnog tima projekta “Slavonska STEM evolucija “ (za poziv: „Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovanih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja (DKU)“, ESF OP-„Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014-2020.).

Autorica ili suautorica  je dvaju udžbenika, objavila je desetak znanstvenih i stručnih radova te  sudjelovala i prezentirala radove na domaćim i inozemnim znanstvenim i stručnim skupovima i konferencijama.  Kao članica znanstveno-organizacijskog odbora aktivno sudjeluje u pripremi 1. međunarodne studentske GREEN konferencije koja se održava na Sveučilištu J.J. Strossmayera u Osijeku povodom Međunarodnog dana bioraznolikosti i Dana zaštite prirode, a u svrhu popularizacije znanosti i naglašavanja nužnosti interdisciplinarnog pristupa u području zaštite prirode i očuvanja okoliša.

Članica je Hrvatskog fizikalnog društva (HFD), Hrvatskog astronomskog društva (HAD) i Europskog fizikalnog društva (EPS). Od 2010. do 2014. bila je dopredsjednica Hrvatskog fizikalnog društva-podružnica Osijek (HFD-podružnica Osijek).

 

Autor: Vesna Kezdorf
Popis obavijesti