Poziv na Business skills radionicu:...

Fakultet elektrotehnike i računarstva i Hrvatska sekcija IEEE pozivaju vas na FER-ovu poslovnu radionicu na kojoj će gostovati dr. sc. Goran Slipac, savjetnik predsjednika Uprave Hrvatske elektroprivrede d.d. Tema radionice je:

"Procjena vrijednosti i dubinska analiza vjetroelektrana"

Tijekom razgovora s predavačem sagledat će se problem procijene vrijednosti vjetroelektrane ukoliko razmatrate kupiti jednu koja je dovršena ili onu koja je u uznapredovaloj fazi razvoja i realizacije projekta. Što čini vrijednost vjetroelektrane te koliko je vrijedi platiti? Kako se provodi proces procjene vrijednosti takvog jednog vrlo kompleksnog investicijskog projekta te koja su ograničenja i poslovni rizici s kojima se susrećemo prilikom donošenja konačne odluke o kupnji ili propuštanju kupnje takvog proizvodnog objekta?

Radionica će se održati u petak, 30. listopada 2020. godine, u 16 sati putem MS Teams platforme. Poveznica na predavanje nalazi se OVDJE.

Na radionicu su pozvani svi studenti FER-a, članovi IEEE-a, kao i javnost. Više informacija nalazi se u nastavku obavijesti.

Uloga inženjerskih profesionalaca u procjeni vrijednosti investicijskih projekata je nezamjenjiva. Inženjeri koji se bave tom vrstom posla nisu mnogobrojni i stoga imaju prilike za značajna poslovna ostvarenja u svojoj karijeri s obzirom da se kupovine i prodaje investicijskih projekata, već postojećih aktivnih poduzeća, startupa, itd. odvijaju svakodnevno. Iako će izlaganje biti smješteno u konkretan kontekst vjetroelektrana, informacije koje će sudionici na njemu steći primjenjive su na analizu ulaganja bilo u kojoj drugoj industriji.

Naš gost, dr. sc. Goran Slipac, kao nekadašnji direktor Direkcije za razvoj HEP-a, zatim HEP-ovog tadašnjeg poduzeća za obnovljive izvore te kao sadašnji savjetnik predsjednika Uprave HEP-a, sigurno je među najboljim poznavateljima ove zanimljive problematike.

Pozivamo vas da se pridružite i aktivno uključite u raspravu s našim gostom, koji je vrlo neposredna i pristupačna osoba te koji je već nekoliko puta podijelio svoja znanja sa studentima FER-a u proteklim godinama.

Kao pripremu za ovu radionicu ili kao komplementarni izvor sistematiziranih informacija o analizi investicijskih projekata, možete pogledati i snimljenu radionicu na ovu temu iz prošlog semestra koja je dostupna OVDJE.

Autor: Vinko Lešić
Popis obavijesti